En iyi Türk fotoğrafçılar, takip edilmesi gereken fotoğraf kulüpleri dışında yurtdışında takip etmemiz gereken yada fotoğraflarını mutlaka incelememiz gereken fotoğrafçılar kimlerdir? İşte Takip Edilmesi Gereken Yabancı Fotoğrafçılar…..

Takip Edilmesi Gereken Yabancı Fotoğrafçılar

 Takip Edilmesi Gereken Yabancı Fotoğrafçılar

Not: Bu bir sıralama değildir.

  • David Alan Harvey:

Amerikan asıllı San Francisco doğumlu fotoğrafçı 1997’den beri Magnum’un resmi üyesidir. Fotoğrafçılık kariyerinin paralelinde Dünya’nın çeşitli ülkelerinde konuşmalar yapmakta ve atölyeler vermektedir.

  • Chris Steele Perkins:

İngiliz asıllı Rangoon doğumlu fotoğrafçı 1979’dan beri Magnum’un resmi üyesi olan ve çok uluslararası ödüle sahip olan Chris Steele Perkins fotoğrafçılık kariyerinin paralelinde Dünya’nın çeşitli ülkelerinde konuşmalar yapmakta ve atölyeler vermektedir.

  • Steve McCurry:

Amerikalı 1950 doğumlu fotoğrafçı 30 yıldan fazladır bu sektördedir. National Geographic Dergisi için çektiği Afgan Kızı karesi ile adını tüm Dünya’ya duyurmuştur.

  • Willy Ronis:

1910 yılında doğan Ronis’in annesi Odessa, babası ise Litvanya’daki Yahudi zulmünden kaçmıştır ve Paris’e yerleşmişlerdir. 1932’de babasına kanser teşhisi konulduktan sonra stüdyoya bakmak için müzik eğitimini yarıda bırakmıştır ve herşey onun için böyle başlar. Ünlü olan sanatçı ilk ödülünü 1947’de Kodak’tan alır. Sayısız ödüle kazanır ve 1957’de Viyana’daki bienalde altın madalyayı alır. 2007’de 5. Lucie Ödüllleri’nde Hayat Boyu Başarı Ödülü’nü layık görülür. Ve 2009 yılında 99 yaşında hayata gözlerini yumar.

  • Ansel Adams:

Ünlü zone sistemin yaratıcısı. 1902 San Francisco doğumlu Ansel Adams aslında piya öğrenimi görmüştür..Paul Strad’ın eserlerinden esinlenerek yönelmeye karar verdiği fotoğrafçılık üstünde yoğunlaşmaya başladığı 1930’a kadar, müzik ve fotoğrafçılığı bir arada yürütmüştür. Yen tanıştığı Williaɾd Van Dyke ve Edwaɾd Weston ile 1932’de “Gɾoup f. 64″adlı fotoğɾaf topluluğunu kuɾmuştur. 1940’ta Dünya’nın ilk fotoğraf müzesi olan New Yoɾk’taki Modeɾn Sanat Müzesi’nin fotoğɾaf koleksiyonunun kuɾulmasından yer almıştır. 1941 yılında İçişleri Bakanlığı ADINA görüntülediği New Mexico’nun geniş vadilerinde yer alan tüm ışık tonlamalarını verebilmek için “zone sistemi” adını verdiği tekniği geliştirdi ve böylelikle fotoğraf tarihine girdi. Bu teknik hala analog fotoğrafçılıkta/ siyah beyaz fotoğraf çekimlerinde kullanılmaktadır ve son baskıda fotoğrafı çekilen manzaranın hangi kısmının hangi tonu verece­ğini önceden görebilmeye yaramaktadır. Hayatının önemli bir kısmını fotoğrafın estetik bir sanat olarak kabul edilmesini sağlayacak işlerle dolduran Ansel Adams, getirdiği tekniklerle de fotoğraf tarihinde yer almıştır.

Author